Hírek

V4 turisztikai road show

Szeptember 27-én került sor a visegrádi országok (V4) délkelet-ázsiai turisztikai roadshow-jának malajziai állomására. Magyarországot Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi piacfejlesztésért felelős igazgatója képviselte a rendezvényen.
Tovább

Malajziában ad koncertet Péter Bence zongorista

Négyévesen vették fel a zeneiskolába, hétévesen már komponált. Péter Bence virtuóz zongoraművész, az internet sztárja október 5-ön lép fel először Malajziában. A hajdúböszörményi fiú új lemeze ősszel jelenik meg, álma pedig egy Grammy-díj.
Tovább

IFLA világtalálkozó - Magyar részvétel

Augusztus 24. és 30. között került megrendezésre Malajziában az IFLA világtalálkozó (International Federation of Library Associations and Institutions - Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége). Az egyhetes szakmai konferencián 120 ország közel 3500 képviselője vett részt.
Tovább

Szurkoljunk együtt a magyar csapatoknak a mesterszakács világversenyen

2018. július 11-14. között kerül megrendezésre a Worldchefs Kongresszus és Expo 2018., melynek központi témája és címe „Terítéken Ázsia”. A kiállítás és bemutató helyszíne a Kuala Lumpur Convention Centre. A több mint 90 éves múltra visszatekintő, mintegy 100 tagállamot tömörítő és eddig 20 városban megrendezett nagyszabású esemény az étkezési kultúrával kapcsolatos különféle programok egész tárházát vonultatja fel az érdeklődők számára. A mesterszakács világversenyen Magyarországot Adamek Balázs és Murányi Mercédesz séfmesterek, illetve Maczák Anna és Marosi Mónika cukrászmesterek képviselik majd, akik Prágában kvalifikálták magukat, mint Európa legkiválóbbjai.
Tovább

Két magyar csapat is bejutott a Worldchefs Kuala Lumpur-i döntőjében

Július 11–14. között Kuala Lumpur ad otthont a 105 országot és közel 10 millió gasztronómiai szakembert tagjai között tudó World Association of Chefs Societes (Worldchefs) világkongresszusának, amelynek keretében nagyszabású expót rendeznek, és ahol összemérik tudásukat a tavalyi év kontinentális selejtezőinek legjobbjai, a mostani világdöntő résztvevői. A felnőttek között a szakácsok megmérettetésén húsz, a cukrászokén mindössze tíz ország versenyzői vehetnek részt és hatalmas siker, hogy mindkét kategóriában szoríthatunk magyar versenyzőknek.
Tovább