A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) delegációja Dr. Gyuricza Csaba főigazgató úr vezetésével 2018. november 22-26 között négy napos munkalátogatásra érkezett Malajziába, melynek keretében megtekintették a MAHA 2018 mezőgazdasági, kertészeti és agroturisztikai szakkiállítást, valamint számos kétoldalú megbeszélésen vettek részt. A NAIK számára nem ismeretlen a dél-kelet ázsiai térség, hiszen több ASEAN országban is zajlanak projektjei, ugyanakkor Malajziában eddig nem sikerült együttműködési kapcsolatot kialakítania a Központnak. Erre való tekintettel a delegáció megbeszélést folytatott Datuk Dr. Mohamad Roff Bin Mohd Noor úrral, a Malajziai Agrárkutatási és –fejlesztési Intézet (MARID) főigazgatójával. A sikeres egyeztetésnek köszönhetően várhatóan jövőre együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá a két intézmény.

Káli Attila nagykövetet és Dr. Gyuricza Csaba főigazgatót, valamint a delegáció többi tagját udvariassági látogatáson fogadta Yb. Dato' Salahuddin bin Ayub mezőgazdasági és agráripari miniszter, aki személyes közbenjárásáról biztosította a NAIK-ot a MARDI-val való együttműködés mielőbbi kialakításában.

A delegáció malajziai látogatása alatt több egyetem mezőgazdasági karára is ellátogatott a lehetséges együttműködési területek feltérképezése érdekében.