Hírek

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

Az INPUT Program IT workshoppal egybekötött látogatása Malajziában

2019. március 11-17. között egy hetes hivatalos látogatást tett Malajziába Vincz Dániel az INPUT Program üzletfejlesztési vezetője. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által irányított 5 éves program elsődleges feladata az információs és kommunikációs technológiájú startup cégek nemzetközi piacra lépésének megkönnyítés, valamint a hazai startup ökoszisztéma fejlesztése. A programmal a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyar innovációk a különböző képzéseknek, tréningeknek és a mentor programnak köszönhetően könnyebben jussanak el az ötlettől a tényleges termékig, melyet utána a nemzetközi piacon tudnak értékesíteni.
Tovább

Tájékoztatás a konzuli szolgáltatások díjainak beszedésével kapcsolatos változásokról magyar állampolgárok részére

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy Konzuli Hivatalunkban 2019. február 1-től megszűnik az euró készpénzes díjbefizetés lehetősége. Ettől a naptól kezdve a konzuli szolgáltatások díjainak beszedése kizárólag banki fizetés útján történik és csak malajziai ringgitben (MYR vagy RM).
Tovább

Magyar delegáció látogatott a MAHA 2018 szakkiállításra

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) delegációja Dr. Gyuricza Csaba főigazgató úr vezetésével 2018. november 22-26 között négy napos munkalátogatásra érkezett Malajziába, melynek keretében megtekintették a MAHA 2018 mezőgazdasági, kertészeti és agroturisztikai szakkiállítást, valamint számos kétoldalú megbeszélésen vettek részt.
Tovább

Az Antall József Tudásközpont delegációjának malajziai látogatása

Az Antall József Tudásközpont delegációja Antall Péter igazgató vezetésével kétnapos munkalátogatáson vett részt Malajziában. A látogatás fókuszpontjában a Tudásközpont délkelet-ázsiai kapcsolatainak szélesítése állt.
Tovább