Hírek

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával, a dokumentumot pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Darell Leiking malajziai külkereskedelmi és ipari miniszter írta alá.
Tovább

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

Az INPUT Program IT workshoppal egybekötött látogatása Malajziában

2019. március 11-17. között egy hetes hivatalos látogatást tett Malajziába Vincz Dániel az INPUT Program üzletfejlesztési vezetője. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által irányított 5 éves program elsődleges feladata az információs és kommunikációs technológiájú startup cégek nemzetközi piacra lépésének megkönnyítés, valamint a hazai startup ökoszisztéma fejlesztése. A programmal a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyar innovációk a különböző képzéseknek, tréningeknek és a mentor programnak köszönhetően könnyebben jussanak el az ötlettől a tényleges termékig, melyet utána a nemzetközi piacon tudnak értékesíteni.
Tovább

Tájékoztatás a konzuli szolgáltatások díjainak beszedésével kapcsolatos változásokról magyar állampolgárok részére

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy Konzuli Hivatalunkban 2019. február 1-től megszűnik az euró készpénzes díjbefizetés lehetősége. Ettől a naptól kezdve a konzuli szolgáltatások díjainak beszedése kizárólag banki fizetés útján történik és csak malajziai ringgitben (MYR vagy RM).
Tovább

Magyar delegáció látogatott a MAHA 2018 szakkiállításra

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) delegációja Dr. Gyuricza Csaba főigazgató úr vezetésével 2018. november 22-26 között négy napos munkalátogatásra érkezett Malajziába, melynek keretében megtekintették a MAHA 2018 mezőgazdasági, kertészeti és agroturisztikai szakkiállítást, valamint számos kétoldalú megbeszélésen vettek részt.
Tovább