Hírek

IFLA világtalálkozó - Magyar részvétel

Augusztus 24. és 30. között került megrendezésre Malajziában az IFLA világtalálkozó (International Federation of Library Associations and Institutions - Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége). Az egyhetes szakmai konferencián 120 ország közel 3500 képviselője vett részt.
Tovább

Szurkoljunk együtt a magyar csapatoknak a mesterszakács világversenyen

2018. július 11-14. között kerül megrendezésre a Worldchefs Kongresszus és Expo 2018., melynek központi témája és címe „Terítéken Ázsia”. A kiállítás és bemutató helyszíne a Kuala Lumpur Convention Centre. A több mint 90 éves múltra visszatekintő, mintegy 100 tagállamot tömörítő és eddig 20 városban megrendezett nagyszabású esemény az étkezési kultúrával kapcsolatos különféle programok egész tárházát vonultatja fel az érdeklődők számára. A mesterszakács világversenyen Magyarországot Adamek Balázs és Murányi Mercédesz séfmesterek, illetve Maczák Anna és Marosi Mónika cukrászmesterek képviselik majd, akik Prágában kvalifikálták magukat, mint Európa legkiválóbbjai.
Tovább

Két magyar csapat is bejutott a Worldchefs Kuala Lumpur-i döntőjében

Július 11–14. között Kuala Lumpur ad otthont a 105 országot és közel 10 millió gasztronómiai szakembert tagjai között tudó World Association of Chefs Societes (Worldchefs) világkongresszusának, amelynek keretében nagyszabású expót rendeznek, és ahol összemérik tudásukat a tavalyi év kontinentális selejtezőinek legjobbjai, a mostani világdöntő résztvevői. A felnőttek között a szakácsok megmérettetésén húsz, a cukrászokén mindössze tíz ország versenyzői vehetnek részt és hatalmas siker, hogy mindkét kategóriában szoríthatunk magyar versenyzőknek.
Tovább

Magyarország és Malajzia kormányának képviselői közös Felsőoktatási Egyetértési Nyilatkozatot írtak alá

Az oktatási együttműködés keretében Magyarország 40 teljes ösztöndíjat ajánl fel malajziai hallgatók részére magyarországi felsőoktatási intézményekben folytatott BA, MA és PhD képzésekre.
Tovább

Pető-módszer Malajziában - Könyvbemutató

Nagykövetségünk segítségével Major-Bácskai Alexandra konduktor a Dr. Pető András által kialakított oktatási módszerhez kapcsolódóan írta meg mesekönyvét.
Tovább