Nagykövetségünk segítségével Major-Bácskai Alexandra konduktor a Dr. Pető András által kialakított oktatási módszerhez kapcsolódóan írta meg mesekönyvét.

A könyv bemutatójára december 6-án került sor. A könyv nagyban hozzájárul a cerebrális parézisben szenvedő kisgyermekek, családjaik, illetve egészséges társaik közötti párbeszédhez. A KKM támogatásból megjelent könyv első 500 példányához Káli Attila nagykövet írt egyoldalas előszót, illetve Major-Bácskai Alexandra 4 oldalban kifejti, hogy hogyan járulhat hozzá a Pető módszer, illetve maga a könyv azon gyermekek és családjuk mindennapjaihoz, akiket mozgásszervi betegség érint.

A könyv felkeltette a helyi sajtó figyelmét is. A legnagyobb példányszámban megjelenő The Star magazin hétvégi melléklete a The Star2 címlapján, illetve további 2 teljes oldalban közölt fényképes interjút a Pető módszer segítségével sikereket elért kisgyermekek családjaival, valamint Major-Bácskai Alexandrával, bemutatva munkásságát és a magyar módszer lényegi elemeit.

A cikk az alábbi linken olvasható el: https://www.star2.com/family/2018/01/02/pushing-the-limits/

A könyvbemutatóról készült fényképes beszámolónk: https://www.facebook.com/pg/HunEmbassy.KualaLumpur/photos/?tab=album&album_id=1730882290325163