Malajziai felsőoktatási minisztere, Dato’ Seri Idris Bin Jusoh, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Káli Attila nagykövet 2018. február 23-án Kuala Lumpurban aláírta a két ország között létrejött Felsőoktatási Egyetértési Nyilatkozatot. Az oktatási együttműködés keretében Magyarország 40 teljes ösztöndíjat ajánl fel malajziai hallgatók részére magyarországi felsőoktatási intézményekben folytatott BA, MA és PhD képzésekre.

A Kuala Lumpur-i Magyar Nagykövetség 2015-ben történt újranyitásával egyidőben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország Kormányának nevében megerősítette a 40 teljes ösztöndíjra vonatkozó felajánlást a malajziai hallgatók számára. A Nagykövetség azóta kiemelt hangsúlyt fektetett a kétoldalú kapcsolatok elmélyítésére, különös tekintettel az ösztöndíjprogramra.

A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse a magyar tudományos elit nemzetközi kapcsolatait, növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét és népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.

Malajzia felsőoktatási minisztere, Dato’ Seri Idris Bin Jusoh, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Káli Attila nagykövet 2018. február 23-én aláírták a két ország között létrejött Felsőoktatási Egyetértési Nyilatkozatot Kuala Lumpurban. A Malajziai Felsőoktatási Minisztérium által szervezett ünnepélyes aláírási ceremóniát követően Dato’Seri Idris Bin Jusoh elmondta, hogy Malajzia kiemelt partnerének tekinti Magyarországot az európai felsőoktatás területén és megköszönte, hogy a Stipendium Hungaricum program közel 60 partnere közé kerülhetett immáron Malajzia is.

Az oktatási együttműködés keretében Magyarország 40 teljes ösztöndíjat ajánl fel malajziai hallgatók részére magyarországi felsőoktatási intézményekben folytatott BA, MA és PhD képzésekre. Várhatóan már március hónap folyamán megjelenik a pályázati felhívás, amelyre a hallgatók a soron következő tanévre vonatkozóan már benyújthatják jelentkezésüket.

tn496c0.jpg