A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

Malajziában (2020.02.05-ig) 10 embert diagnosztizáltak koronavírus fertőzéssel. Közülük egy fő malajziai, a többi kínai állampolgár. A hatóságok a repülőtereken és a szárazföldi határátkelőhelyeken hőkamerákkal vizsgálják a külföldről érkező utasokat, és karanténba helyeznek mindenkit, akinél gyanús tüneteket észlelnek. Felfüggesztették a borneói Sabah tagállambeli Kota Kinabalu és Kína közötti összes légijáratot. Az Air Asia és a Malindo Air légitársaságok felfüggesztették a Kuala Lumpur és Vuhan közötti légijárataikat. Időleges beutazási tilalom van érvényben a kínai Vuhan városából és Hupej tartományból érkező valamennyi kínai állampolgárral szemben. A malajziai hatóságok büntetik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rémhírterjesztést. Eddig hat embert tartóztattak le emiatt.  

A Konzuli Szolgálat az alábbi linken elérhető felületen nyújt átfogó tájékoztatást a koronavírus-helyzetről.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

Utazása előtt javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre a Konzuli Szolgálat alábbi linkjén vagy mobil applikációján keresztül, amely gyors elérhetőségét teszi lehetővé vészhelyzet esetén.

https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/konzinfo-utazom-mobilapp

Megbetegedése vagy bármilyen egyéb, a konzuli szolgálat segítségét igénylő esetben az alábbi telefonszámokon kérhet segítséget:

Munkaidőben:

Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetségének vezetékes telefonszámai: +60-3-2020-1072,  …-1073,  …-1075

Munkaidőn kívül:

A Konzuli Szolgálat központi telefonszámai: +36 80 36 80 36,

vagy írjon szöveges üzenetet Viber: 06 30 36 36 555 és WhatsApp: 06 30 36 36 111 elérhetőségeinkre.