Hírek

NE HOZZON HAZA NÖVÉNYT, NÖVÉNYI TERMÉKET POGGYÁSZÁBAN

2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény, vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró), és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is.
Tovább

Látogatást tett Kuala Lumpurban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

12 cég részvételével üzleti látogatást tett Kuala Lumpurban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) delegációja.
Tovább

50 évesek a Magyarország és Malajzia közötti diplomáciai kapcsolatok

Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, Malajzia miniszterelnöke és felesége, Tun Dr. Siti Hasmah binti Haji Mohamad Ali voltak a díszvendégei a Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége szervezésében megrendezett gálavacsorának 2019. november 19-én. A rendezvényen tiszteletét tette a malajziai politikai és üzleti élet számos meghatározó szereplője, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Malajziában tárgyaló 20 fős delegációjának tagjai.
Tovább

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával, a dokumentumot pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Darell Leiking malajziai külkereskedelmi és ipari miniszter írta alá.
Tovább

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább