TÁJÉKOZTATÁS AZ IDEIGLENESEN FELFÜGGESZTETT KONZULI SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLEGES ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy előzetes időpontfoglalás mellett, 2020. május 27-én (szerdán), meghatározott ügytípusok tekintetében újra elindul a konzuli ügyfélfogadás.

 A személyes ügyintézés újraindítása a következő konzuli szolgáltatásokra vonatkozik:

1. Magánútlevél és személyazonosító igazolvány kérelmek, amennyiben

  • az ügyfél nem rendelkezik másik érvényes magyar úti okmánnyal, ÉS
  • a magánútlevél vagy a személyazonosító igazolvány legfeljebb 3 hónapon belül lejárt vagy legfeljebb 1 hónapon belül le fog járni.
  • azon kérelmeket, amelyek esetében a személyazonosító igazolvány vagy a magánútlevél több mint 3 hónapja lejárt, illetve még több mint 1 hónapig érvényes, az átmeneti időszakban nem áll módunkban átvenni.

2. Gyermek születésének hazai anyakönyvezése + magánútlevél igénylése.

  • kiskorú gyermek okmánykérelme esetében elegendő az egyik szülő személyes jelenléte és a másik szülő két magyar tanú előtt tett, okmány kiállításáról szóló hozzájáruló nyilatkozata;
  • házasságban született gyermek születésének hazai anyakönyvezése esetében elegendő az egyik szülő személyes jelenléte és a másik szülő közjegyző előtt tett nyilatkozata.

Időpontfoglalás

A konzuli ügyfélfogadáson csak előre egyeztetett egyéni időpontfoglalással rendelkező ügyfelek vehetnek részt az adott időpontban. Ez alól csak azok a magyar állampolgárok képeznek kivételt, akik sürgős konzuli segítségnyújtást igénylő szükséghelyzetbe kerültek. Az ügyfélváró helyiségben ennek megfelelően egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat.

Ügyfélfogadás:       Hétfő, szerda, péntek: 9:00-12:00

Elérhetőségeink időpontfoglaláshoz, tájékoztatás kéréséhez, illetve magyar állampolgárok munkaidőben való segítségkéréséhez:

Telefon:          + 60 3 2020 1072 / 2020 1073

E-mail:            consulate.kul@mfa,gov,hu

Személyes ügyfélfogadás általános rendje:

  • az ügyfélváróba való beengedés előre egyeztetett egyéni időpontok alapján történik, várakozni – a kötelező távolságtartás betartásával – a konzulátus bejárata előtt a folyosón, vagy az irodaépület halljában lehet;
  • az ügyfélváróba az ügyfelek csak maszkban léphetnek be (maszk viselése a Konzulátusnak helyt adó irodaépületben is kötelező, annak hiányában a biztonsági szolgálat munkatársai, akár az irodaépületbe való belépést is megtagadhatják);
  • az ügyfélváróba csak az ügyintézésben közvetlenül érintett ügyfelek léphetnek be (kísérő kizárólag akkor, ha azt hatósági érdek vagy egészségügyi szempont indokolja);
  • kérjük az ügyfélváróban az előírt higiéniai előírások fokozott betartását.

A járványügyi helyzet javulásával külképviseletünk fokozatosan bővíteni fogja a konzuli szolgáltatások körét. Ezért kérjük, folyamatosan kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol közzétesszük majd a kibővített szolgáltatások köréről, valamint az időpontfoglalás jövőbeni lehetőségeiről szóló aktuális információkat.

Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Konzuli Hivatal

Kuala Lumpur