Tájékoztatjuk a Malajziába utazó magyar állampolgárokat, hogy a koronavírus-járvány következtében korábban bevezetett beutazási korlátozásokat megszüntették, így jelenleg előzetes belépési engedély, kötelező karantén, tesztelési kötelezettség és oltási igazolás nélkül lehet beutazni az országba. Továbbra is szükséges azonban a MySejahtera mobiltelefonos alkalmazáson keresztül regisztrálni. A malajziai belépési szabályokról további információkat, valamint hasznos utazási tanácsokat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/malajzia

Az országon belüli korlátozások jelentős részét szintén feloldották, így engedélyezett az országon belüli utazás, a közösségi programok, a közösségi hitélet, a sportolás, a szolgáltatások igénybevétele, és üzemelhetnek a kereskedelmi-, idegenforgalmi-, vendéglátó- és szórakozóhelyek. Tömegközlekedési eszközökön, taxikban, illetve meghatározott zárt terekben, különösen egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is kötelező a maszkviselés. Az estleges koronavírus-fertőzés esetén a helyi hatóságok kötelező karantén rendelhetnek el a beutazó külföldiek számára is, az ilyenkor követendő eljárásrendről tájékoztatást találnak a helyi járványügyi hatóság honlapján:

https://mysejahtera.moh.gov.my/en/covid-19/covid-19-positive-cases-sop

Akár rövidebb időre utazik Malajziába, akár életvitelszerűen tartózkodik az országban, javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre és töltse ki az online regisztrációs adatlapot. Ha regisztrál konzuli védelemre, elérhetőségeinek birtokában gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás, amennyiben az országban bajba kerül. További részletek a konzuli védelemről:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/bajban-kulfoldon/konzuli-vedelem

Regisztráció konzuli védelemre:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat