Tisztelt Honfitársaink!

2021. április 15-től április 26-ig meghosszabbították a vészhelyzeti korlátozásokat Malajziában. Ennek megfelelően Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Kedah, Terengganu, Sabah, Putrajaya, Labuan tartományokban a legenyhébb vészhelyzeti korlátozások (RMCO), míg Kuala Lumpur, Selangor, Johor, Penang, Kelantan és Sarawak tartományokban az ennél szigorúbb szabályokat tartalmazó ún. CMCO vészhelyzeti korlátozások maradnak érvényben. A tagállamok, tartományok közötti utazás továbbra is tilos (Kuala Lumpur és Selangor e tekintetben egy egységnek számít), engedélyezett utazási irodák által szervezett csoportos turista utakra az RMCO-tagállamok között van lehetőség. A többi esetben csak előzetes rendőrségi engedéllyel lehet a tagállami határokat átlépni.

 

A malajziai Bevándorlási Hivatal (Immigration Department) hivatalos tájékoztatása szerint azoknak a Malajziában tartózkodó külföldieknek, akiknek rövid távú tartózkodásra jogosító „Social Visit Pass” tartózkodási jogcímük bármelyik MCO ideje alatt lejárt, 2021. április 21-ig el kell hagyniuk az országot vagy meg kell hosszabbítaniuk a tartózkodási engedélyüket a Bevándorlási Hivatalnál.

 

További információért szíveskedjenek közvetlenül megkeresni a Bevándorlási Hivatalt vagy az alábbi webhelyen tájékozódni:

https://www.imi.gov.my/

 

Az aktuálisan érvényben levő Covid-19 járványügyi, kijárási, karantén, illetve ki- és beutazási korlátozásokról, oltásra való jelentkezésről, illetve egyéb kapcsolódó kérdésekről az alábbi honlapokon tudnak tájékozódni:

 

Oltásra történő jelentkezés:

https://www.vaksincovid.gov.my/en/register

 

Egészségügyi Minisztérium: www.moh.gov.my

 

Országos Katasztrófavédelmi Ügynökség: http://www.nadma.gov.my/en/

 

Idegenrendészeti/Bevándorlási Hivatal: www.imi.gov.my 

https://esd.imi.gov.my/portal/pdf/n_entry_ann_1.pdf

https://expats.com.my/myentry-online-system-for-the-permission-of-entry-exit-and-return-to-malaysia-for-expatriates-and-its-related-passes/

 

Malajziában tartózkodó külföldiek számára fenntartott idegenrendészeti információs szolgálat, Expatriate Services Division telefonszáma: 03 8000 8000 és E-mail-elérhetősége: esdhelpdesk@imi.gov.my

 

A Malaysia My Second Home (MM2H) program keretében Malajziában letelepedett külföldiek számára fenntartott információs szolgálat: E-mail: mm2h@motac.gov.my

 

Külügyminisztérium: www.kln.gov.my

 

A Magyarországra történő beutazás feltételeiről, illetve a világ országaira vonatkozó utazási tanácsokról az alábbi honlapok adnak részletes tájékoztatást:

 

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található: klikk ide

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyarországi információkat http://www.koronavirus.gov.hu/ oldalon találják meg, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu címen.

 

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: Tájékoztatás a határátlépés általános szabályairól (ORFK) és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu címen.

 

Bővebb információ a határátkelők nyitva tartásáról és az engedélyezett forgalom típusáról:

klikk ide

 

Méltányossági kérelem a Magyarországra történő beutazáshoz: https://ugyintezes.police.hu/meltanyossagi-kerelem